Nieuws

NVM Open Huizen Dag 6 oktober

Staat er een verhuizing in de planning? Maar weet u nog niet precies waar naartoe? Ga dan zaterdag 6 oktober vrijblijvend een kijkje nemen bij één van deze woningen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Deze dag is ideaal om eens goed te oriënteren op de huizenmarkt.

 

Lees meer

De financiële veranderingen in 2019.

Er zijn weer nieuwe financiële plannen gemaakt voor 2019. Zo gaat de NHG grens omhoog en wordt de hypotheekrenteaftrek verder afgebouwd. Welke financiële veranderingen zijn op u van toepassing?

Lees meer

Hoe vraag je een energielabel aan?

Elke woning heeft van de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Nieuwsgierig welk voorlopig energielabel  jou woning heeft? Check het op zoekuwenergielabel.nl. Het voorlopige energielabel is alleen niet voldoende. Je moet deze definitief maken.

Lees meer

De nieuwe manier om je huis te kopen!

Als starter is het soms lastig om een woning te kopen. Deze nieuwe regeling is er om het kopen van een woning sneller haalbaar te maken. Met duokoop koop je de stenen en pacht je de grond. Dus wel kapitaal opbouwen, maar minder maandlasten.

Lees meer

NVM Open Huizen Dag

De Open Huizen Dag is ideaal voor de koper die nog in de oriëntatiefase zit. Op deze dag is het mogelijk om meerdere woningen vrijblijvend te bezichtigen. De kans om uit te vinden wat voor woning het beste bij u past.

Lees meer

Wetswijzigingen per 1 januari 2018

Per 1 januari  2018 daalt de Loan-to-Value van 101% naar 100%. Dit betekend dat u maximaal tot 100% van de waarde van uw woning een hypotheek kunt afsluiten.

Er is een uitzondering voor de financiering van energiebesparende maatregelen voor de eigen woning. Voor investeringen in energiebesparende maatregelen kan tot 106% van de waarde van de woning worden geleend.

Lees meer

Taxatierapport

U wilt de marktwaarde weten van uw woning. Een taxatie geeft hier antwoord op. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Het bepalen van de marktwaarde is namelijk maatwerk. Onze makelaars zijn beëdigd, gecertificeerd en ingeschreven bij het kwaliteitsregister Vastgoedcert, het NWWI en de Taxateursunie. Onze taxatierapporten worden daarom geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Lees meer

Bedenktijd, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Sinds 2003 heeft (alleen) een consument koper drie dagen bedenktijd bij de koop van een woning. Tijdens de bedenktijd mag een koper de koop van het huis nog ontbinden. De bedenktijd is ingevoerd als een bescherming tegen het nemen van overhaaste beslissingen. In de wet is geregeld dat een verkoper niet met de koper kan afspreken dat er geen bedenktijd voor de koper is.

Lees meer

NVM Open Huizen Dag – Zaterdag 30 september

Zaterdag 30 september is het weer tijd voor de NVM Open Huizen Dag! Nog aan het oriënteren op de woningmarkt of uw droomhuis bezichtigen? Tussen 11:00 en 15:00 uur bent u van harte welkom om vrijblijvend de deelnemende woningen te komen bezichtigen.

Lees meer

Wat veranderd er in 2018 op de woningmarkt?

Traditiegetrouw heeft op de derde dinsdag van september Prinsjesdag weer plaatsgevonden. Wat zijn de veranderingen op de woningmarkt vanaf 1 januari 2018 en wat betekend dit voor u? Wij zetten ze even voor u op een rijtje.

Lees meer

Complimenten voor team Hopma!

Ik ben zeer tevreden over deze makelaar. Ze zijn deskundig, professioneel, integer en hun stijl van begeleiding is heel persoonlijk waardoor je het gevoel krijgt dat jij wel eens hun enige klant zou kunnen zijn! Verkoper van Van Starkenborghstraat 34

Bekijk alle ervaringen