Hoe vraag je een energielabel aan?

Een energielabel aanvragen? Sinds 2015 is het aanleveren van een energielabel ten tijde van de overdracht van je woning verplicht. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Voorlopig energielabel

Elke woning heeft van de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Nieuwsgierig welk voorlopig energielabel  jou woning heeft? Check het op zoekuwenergielabel.nl. Het voorlopige energielabel is alleen niet voldoende. Je moet deze definitief maken.

Definitief energielabel

Het definitief maken van het energielabel gebeurd ook online. Wanneer je energiebesparende maatregelingen hebt getroffen kun je dit aanpassen voor een eventuele betere beoordeling.

Vraag het definitieve energielabel eenvoudig aan via de volgende stappen:

  1. Log in met je DigiD op Energielabelvoorwoningen.nl
  2. Controleer de gegevens van je woning, en pas deze eventueel aan wanneer je bijvoorbeeld energiebesparende verbeteringen hebt aangebracht.
  3. Voeg de bewijsstukken hiervan toe aan je online woondossier.
  4. Kies een deskundige uit die je bewijsstukken gaat controleren.
  5. Verstuur je gegevens.
  6. Open je mailbox om je energielabel te bekijken. De registratie hiervan is automatisch gegaan.

Wat als ik geen energielabel heb aangevraagd?

Als er bij de overdracht van de woning geen definitief label aanwezig is loop je kans op een boete. Deze boete bedraagt €405,- Vraag het energielabel dus op tijd aan!

Alleen maar goede ervaringen

Het contact met de makelaar verliep uitstekend. Vragen werden vakkundig, snel of direct beantwoord. Ook alle afspraken kwam de makelaar op tijd na. Mijn verwachting van de verkoop van ons huis is volledig gegaan zoals wij dit wilden zien. We hebben alleen maar goede ervaringen met Hopma Makelaardij. Verkoper Hamburgerstraat 56 B

Bekijk alle ervaringen