Hoe vraag je een energielabel aan?

Een energielabel aanvragen? Sinds 2015 is het aanleveren van een energielabel ten tijde van de overdracht van je woning verplicht. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Voorlopig energielabel

Elke woning heeft van de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Nieuwsgierig welk voorlopig energielabel  jou woning heeft? Check het op zoekuwenergielabel.nl. Het voorlopige energielabel is alleen niet voldoende. Je moet deze definitief maken.

Definitief energielabel

Het definitief maken van het energielabel gebeurd ook online. Wanneer je energiebesparende maatregelingen hebt getroffen kun je dit aanpassen voor een eventuele betere beoordeling.

Vraag het definitieve energielabel eenvoudig aan via de volgende stappen:

  1. Log in met je DigiD op Energielabelvoorwoningen.nl
  2. Controleer de gegevens van je woning, en pas deze eventueel aan wanneer je bijvoorbeeld energiebesparende verbeteringen hebt aangebracht.
  3. Voeg de bewijsstukken hiervan toe aan je online woondossier.
  4. Kies een deskundige uit die je bewijsstukken gaat controleren.
  5. Verstuur je gegevens.
  6. Open je mailbox om je energielabel te bekijken. De registratie hiervan is automatisch gegaan.

Wat als ik geen energielabel heb aangevraagd?

Als er bij de overdracht van de woning geen definitief label aanwezig is loop je kans op een boete. Deze boete bedraagt €405,- Vraag het energielabel dus op tijd aan!

Kundige begeleiding en advies

Heldere afspraken vooraf en een duidelijk advies met betrekking tot het verkoopplan, geen verassingen onderweg of achteraf. Kennis van de verkoopmarkt in de omgeving was uitstekend. Het verkoopproces werd zeer snel in gang gezet. Prettige communicatie en bereikbaarheid tijdens het verkoopproces. Wij zijn zeer tevreden en raden Hopma Makelaardij van harte aan als makelaar. Verkoper Lintdal 75

Bekijk alle ervaringen